Pentru a veni in ajutorul persoanelor care au nevoie de dictionare online am alcatuit o lista cu cele mai importante dictionare explicative ale limbii romane disponibile online. Dictionarele sunt organizate in functie de domeniu. In cazul in care cunoasteti un dictionar bun care nu este prezent in lista de mai jos va rugam sa ne comunicati acest lucru iar si noi il vom adauga.

dexonline.ro
DEX online pune la dispozitie pe Internet dictionare renumite ale limbii romane. Proiectul este realizat si intretinut de catre un colectiv de voluntari. O parte dintre definitiile disponibile pot fi descărcate liber si gratuit sub Licenta Publică Generală GNU.

webdex.ro
Dictionar explicativ al limbii romane cu baza de definitii preluata din DEX online. Are functie de selectie pentru: sinonime, antonime, neologisme, ortografie, arhaisme si regionalisme, mic dictionar academic.

archeus.ro
Ofera resurse lingvistice pentru limba romana. Pune la dispozitia utilizatorilor functii foarte utile de: adăugare automata de diacritice în texte, corector de ortografie pentru limba română, căutare în DEX folosind forme flexionare, motor căutare text, corector gramatical pentru limba romana.

Dictionare tehnice

Dictionar tehnic textil
Este un dictionar tehnic pentru domeniul textil ce contine peste 3900 de termeni.

Dictionare in domeniul auto

Dictionar tehnic Audi
In acest dictionar tehnic pot fi gasite descrierile tuturor dotarilor tehnice de la Audi – atat in cuvinte cat si in imagini, precum si in formate multimedia.

Dictionare constructii civile si industriale

spatiulconstruit.ro
Ofera explicatii si definitii din domeniul constructiilor.

art-proiect.ro
Ofera explicatii si definitii din domeniul arhitecturii, constructiilor si designului.

Dictionar IT
Contine explicatii ale termenilor din domeniul IT.

Dictionar transporturi
Contine explicatii si definitii ale termenilor utilizati in domeniul transporturilor rutiere, aeriene si navale.

Dictionar de matematica
Un dictionar ce contine explicatii si definitii ale termenilor utilizati in matematica.